Nettverkangrepsblokkering

Kaspersky-programmet beskytter datamaskinen mot nettverksangrep.

Et nettverksangrep er et forsøk på å trenge inn på operativsystemet til en ekstern datamaskin. Kriminelle bruker nettverksangrep til å få kontroll over operativsystemet, forårsake tjenestenekt i operativsystemet eller få tilgang til sensitiv informasjon. For å oppnå disse målene kan kriminelle enten utføre direkte angrep, for eksempel portskanning og invasive angret, eller bruke skadelig programvare som er installert på datamaskinen som angripes.

Nettverksangrep kan deles inn i følgende typer:

Aktiver/deaktiver Nettverkangrepsblokkering

Viktig: Hvis du har deaktiverer Nettverkangrepsblokkering, vil det ikke reaktiveres automatisk ved omstart av Kaspersky eller operativsystemet. Du må reaktivere Nettverkangrepsblokkering manuelt.

Når programmet oppdager farlige nettverksaktiviteter, legger Kaspersky-programmet til IP-adressen til den angripende datamaskinen automatisk i listen over blokkerte datamaskiner, med mindre datamaskinen finnes i listen over klarerte datamaskiner.

Redigere listen over blokkerte datamaskiner

Du kan opprette en liste over klarerte datamaskiner. Kaspersky-programmet blokkerer ikke IP-adressene til disse datamaskinene automatisk, selv om det har blitt oppdaget skadelig nettverksaktivitet fra dem.

Redigere listen over klarerte datamaskiner

Når Kaspersky-programmet oppdager et nettverksangrep, loggfører det informasjon om angrepet i en rapport.

Merk: Hvis komponenten Nettverkangrepsblokkering slutter å kjøre, og viser en feilmelding, kan du vise rapporten og prøve å starte komponenten på nytt. Hvis problemet ikke er løst, kan du kontakte Kasperskys kundeservice.

Vise rapporten for Nettverkangrepsblokkering